UF

ВАНИЛЬДІ КИХЕЛАХ

Категориясы: Тағам


Қамырдан жасалған құырма сияқты тағам осылай аталады. Бұл тағам қамырға химиялық қопсытқыш қосып дайындалады. Тиісті шикізаттардың ұннан басқасы алдын-ала микс машинаға салып біртекті массаға айналғанша араластырылады. Содан соң оған үн қосылады. Иленген қамырдың температурасы 18-20 градус, ылғалдылығы 20-23 процент.

Қамыр 3-3,5 килограмнан бөлініп, қамыр жаятын машинаға салынады да 4-6 миллиметр қалыңдықта жайылады, үстіне жұмыртқа жағылып құм шекер себіледі. Содан соң қабаттар 40-45 миллиметр қалыңдықта қиғаш төрт бұрыштап кесіледі. Олар табақтарға салынады да пеш температурасы 200-220 градусқа жеткізіліп, 10-12 минут бойы пісіріледі.

Пісіріліп салқындатылған тағам түбіне қағаз төселген астаушаларға салынады.

Кихелахтың формасы қиғаш төрт бұрышты, ақшыл, құм шекер себілген, мортылдақ, бірақ үгітілмейді, ваниль иісі шығып тұрады. Ылғалдылығы – 8-10 процент.

Бір килограмм ванильді кихелах жасауға 544,2 грамм жоғары сортты ұн, 326,5 грамм құм шекер, үстіне себетін 54,4 грамм құм шекер, 70,7 грамм сарымай, 13,6 грамм құрғақ сүт, 81,6 грамм жұмыртқа, 0,3 грамм ванилин, 0,8 грамм аммоний және үстіне жағатын 16,3 грамм жұмыртқа жұмсалады. Егер қаймағы алынбаған сүт қолданылатын болса, үстіне су қосылады.

  Жарияланған-2016-03-02 10:34:40     Қаралды-1022

Мәлімет сізге көмек берді ма

САРЫМСАҚ - АС ҚОРЫТУ ЖҰМЫСТАРЫН ЖАҚСАРАДЫ

...

Бронх демікпесін, шеменді, тұмауды, қан қысымының көтерілуін емдеу үшін халық арасында сарымсақ кеңінен қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН БИСКВИТ

...

Алдын ала дайындалған негізгі бисквит қамырына қуырылған, ұсақтап туралған, ет тартатын машинкадан өткізілген немесе келіге түйілген жаңғақ (фундук немесе самырсын жаңғағы) қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАЯ – ЖЫЛҚЫНЫҢ САУЫР ЕТІ.

...

Оны сүрлеуге, қақтап кептіруге, сондай–ақ ыстауға да болады. Әуелі жая 10 сантиметр қалыңдықта сылынып алынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САУЫСҚАН

...

Республикамыздың барлық аймағында басқа кұстармен қатар сауысқан да тіршілік етеді. Олар басқа құстардан жекеленіп, өздері ғана топтасып жүреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

...

Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҮЙЕ ТІКЕН –

...

Түйе тікен - биіктігі 2 метрге дейін жететін, екі жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік өседі, жоғарғы жағында бұтақтары көп болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »