UF

ШЫҒЫС АЛУАСЫ

Категориясы: Тағам


Табаға қалыңдығын 3-4 сантиметрдей етіп ұн себеленеді де оқтын-оқтын араластырыла отырып, сәл қоңырқай тартқанша қуырылады. Басқа үлкен ыдысқа немесе тереңдеу кастрюльге сарымай мен қант салынып, қант әбден ерігенше қайнатылады. Содан кейін қуырылған ұн үстіне салынып, жақсылап араластырылады. Дайын болған масса қалыңдығы 5-6 сантиметрдей етіліп ыдысқа тегістеп салынады да нығыздалады. Үстін пышақпен немесе шанышқымен бедерлеп, салқындатылады. Суығаннан кейін шаршы етіп кесіп (шамамен 4 х 4 см), дастарқанға әкеле беруге болады.

Бір килограмм шығыс алуасын жасау үшін екі стакан ұн, екі стакан тортасы айырылған сарымай, 3/4 стакан құмшекер, бір шымшым ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-02-29 14:15:37     Қаралды-1416

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ

...

Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОРЫНБОР

...

1920 жылы Кеңес Үкіметінің басшысы В.И.Лениннің жарлығы бойынша Орынбор қаласында съезд өтті. Онда Қазақстанның жеке автономиялы мемлекет болғандығы жарияланды. Автономиялы республика деп үлкен федеративті мемлекеттің құрамындағы елді айтады. Сөйтіп, қаза

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЧУРЧХЕЛА

...

Чурчхеланың ішіне тек грек жаңғағы дәнінің тең жартысы ғана пайдаланылады. Сондықтан грек жаңғағы мұқият іріктеліп, сұрыпталып, қоспалардан, сынып қалған дәндерінен тазартылады. Жаңғақтың жарты дәні ине-жіппен, жіпті қосып есептегендегі салмағы 50-55 грам

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰСТАР КҮЗДЕ НЕЛІКТЕН ҰШЫП КЕТЕДІ?

...

Мүмкін қардан қорқатын шығар?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »