САБУНИ АЛУАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы. Түрі үш бұрышты немесе төрт бұрышты болады. Түсі - ақшыл сұрғылт. Сахарозасы 70 проценттен кем болмайды. Майының мөлшері - кемінде 8 проценттей. Ылғалдылығы 5-6 процент. Бір килограмында кемінде 25 данасы болады.
Он килограмм алуа жасау үшін 7,3 килограмм қант (құмшекер) 1,9 килограмм бірінші сортты ұн, 0,9 килограмм құйрық майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-02-29 13:58:06 Қаралды-2148
ТӘУЕКЕЛ ХАН
Тәуекел хан (т.ж.б. - 1598 ж.) Қазақ хандығын құрушы Жәнібек ханның ұрпағы болып келеді. Ол - Хақназар ханнан соң аз ғана уақыт хан болған Шығай ханның ұлы. Тәуекел он жылдан астам (1586-98 жж.) хан тағында отырды. Оның билігі кезінде Қазақ хандығы Сібір
ЭЛЕКТР ҚУАТЫН КІМ АШТЫ?
Бенджамин Франклин есімді адам бірінші болып электр тоғының не екенін толық түсіндіруге тырысты.
АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ
Қабығы аршылып, өзегінен тазартылған алма салқын суға салынып, дайын болғанша қайнатылады.
Өнертабыстың ең мұңды патенті
1985 жылы Ральф Пиро «өз-өзін ынталандыратын аппаратты» патенттеген.
ЖАС ЖЕМІС НЕМЕСЕ ЖИДЕК АРАЛАСТЫРЫП ШАЙҚАЛҒАН ҚАЙМАҚ
Рецептіде көрсетілген жемістер жақсылап жуылып, үстіне шайқалған кілегей құйылады. Дастарқанға қант ұлпасы қоса әкелінеді.