САБУНИ АЛУАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы. Түрі үш бұрышты немесе төрт бұрышты болады. Түсі - ақшыл сұрғылт. Сахарозасы 70 проценттен кем болмайды. Майының мөлшері - кемінде 8 проценттей. Ылғалдылығы 5-6 процент. Бір килограмында кемінде 25 данасы болады.
Он килограмм алуа жасау үшін 7,3 килограмм қант (құмшекер) 1,9 килограмм бірінші сортты ұн, 0,9 килограмм құйрық майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-02-29 13:58:06 Қаралды-1969
ДИНА НҰРПЕЙІСОВА
Дина Нүрпейісова (1861-1955) - Құрманғазының талантты шәкірттерінің бірі және дәулескер күйші-сазгер. Ол Батыс Қазақстан облысындағы «Бекетай құм» деген жерде дүниеге келген. Тоғыз жасынан домбыра тартқан. Динаның 1870 жылы Құрманғазымен кездесуі өнерге д
СУҒА ЖҮЗУ СПОРТ ТАРИХЫНАН
Суда жүзіп жүрген адамдарды бейнелейтін сурет осыдан 25 ғасыр бұрын салынған, ол Ливия шөлінен табылған.
ТАҢҚУРАЙ ТҮРЛЕРІН ӨСІРІП, ӨНІМ АЛУ ЖОЛДАРЫ
Таңқурай жартылай бұталы көпжылдық өсімдік болып есептеледі. Жабайы түрде азғана болса да келең-келі жерлерде жақсы өседі.
ДОЙБЫ ТАРИХЫНАН
Дойбы ойынының да тарихы өте ертеден басталатын өнер өнер беуге толық дәлел бар.
ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.