Uniface-қызықты айғақтар

Uniface.kz Қызықты айғақтар

ҚУЫРДАҚТЫҢ ТҮРЛІ ТАҒАМДАРЫ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-23 16:54:14



Қуырдақ - көбінесе ірі қараның ұсақтап туралған сан, қол етінен, қойдың мойын етінен, түйенің сан етінен, өкпе-бауыр, ішек-қарыннан қуырылады. Оның басқа тағамнан ерекшелігі - тез әзірленетіндігі.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ҚАЗІРГІ КЕЗДЕ ҰМЫТЫЛА БАСТАҒАН ДӘСТҮРЛІ ТАҒАМДАР

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-23 16:44:39



Қазақ халқының ұлттық дастарқанында бар, бірақ қазіргі кезде ұмыт бола бастаған мынандай да дәстүрлі тағамдарына тоқтала кеткеннің артықтығы жоқ.

ТОЛЫҒЫРАҚ

КӨМБЕ - КӨМІП ПІСІРГЕН БІР УАҚ МАЛДЫҢ ТҰТАС

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-23 15:38:43



Қазақ халқы көмбелерді үйден гөрі түзде көбірек дайындаған. Көмбе - көміп пісірген бір уақ малдың тұтас еті.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ЕТ МҮШЕЛЕРІНІҢ НЕГІЗГІ ҚАЗАҚША АТАУЛАРЫ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-23 15:24:28



Мал етін мүшелеуді біреу біліп, біреу біле бермейді. Сол жөнінде әңгіме болғанда этнограф С. Қасиманов былай деген еді:

ТОЛЫҒЫРАҚ

ҚҰРТ - АСЫЛ ТАС, ІРІМШІК - ПАЙДА АС!

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 15:33:09



Мәйек - әлі отықпай тұрып сойылған жас қозының ұлтабары. Мұндай ұлтабардың уызды өңезі (сары уызы) болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ШАЙ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ АЙҒАҚТАР!

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 15:07:09



Шайдың шаршап шалдыққанда көңіл көтеріп, өсіресе, таңертең ішкен кезде ұйқы ашатынын және денені сергітіп, рахатқа бөлейтінін білеміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 14:23:52



Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 13:55:50



Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 13:36:59



Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ

АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 11:56:45



Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ

ӨСІМДІККЕ ОРАЛҒАН ЕТ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-22 10:06:26



Қой еті ұсақтап туралып, ұсақ көзді ет тартқышпен тартылады. Оған ұсақтап туралған пияз, зире салынады. Тұздалып, бұрышталады. Жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-21 17:43:00



Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ

18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-21 16:48:15



Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...

ТОЛЫҒЫРАҚ

КЕБЕП (ШАШЛЫҚ) КӨП БОЛМАЙДЫ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-20 16:33:34



Қой етінің жұмсағынан әр кесегінің салмағы 15-16 грамнан келетіндей етіліп туралады да, тұздалып, бұрышталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ

8 ТҮРЛІ ПАЛАУ ДАЙЫНДАҢЫЗ

Категориясы: Тағам

  Жариялаған  2016-09-20 16:01:06



Шағындау қазан отқа қойылады да, май салып қыздырылады. Май қайнай бастағанда сақиналап, ірілеу етіп туралған...

ТОЛЫҒЫРАҚ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Келесі | Соңғы