UF

Ақ-қара фильмдерді қалай бояйды?

Категориясы: Кино


 

Соңғы кездері ескі ақ-қара фильмдерді бояу сәнге айналды. Бүгінгі таңдаақ-қара фильмдерді бояу технологиясы дамып кетті.

Баяу процесі былай жүргізіледі: фильм санды форматқа ауыстырылады және бөлек кадрларға бөлінеді. Егер сурет пленкаға түсірілген болса, оны арнайы сканерлердің көмегімен өткізеді, сонан соң қайта қалпына келтіреді: дақтарын өшіреді, зақымданған жерлерін қайта қалыпқа келтіреді, суретті тегістеп дұрыстайды. Кейбір кадрлерді компьютердің көмегімен қайтадан жаңадан жасауға тура келеді.

Бөлек кадрларға бөлінген фильм сахнаға қойылады және түстерді таңдауды бастайды. Фильмнің барлық сценаларынан бастапқы кадрлар таңдалынып алынады, оларды тәжірибелі суретшілер қолдарымен бояйды, олар келесі жұмыстар үшін үлгі ретінде қолданылады. Одан кейінгі жұмыстарды тәжірибесі аз суретшілер орындайды, олардың жұмыстары балалар бояларын еске түсіреді. Фильмнің әрбір кадры (бұндай кадрлер әр секундта 24тен) компьютерде қолмен боялады. Арнайы бағдарламалар быраз жұммыстарды жеңілдетеді, бірақ жұмыстың көп бөлігі күнделікті бояудың көмегімен жүргізіледі. Сондықтан түсті қалыпқа келтіру бойынша жұмыстар көп уақытты алады – мысалы, «Семнадцать мгновений весны» фильмі бояумен көрсетілуі үшін, 3 жылдан аса уақыт қажет болды. 

  Жарияланған-2015-10-29 13:49:32     Қаралды-1620

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАРА АЛХОРЫ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ

...

Күріш күрмегінен тазартылып, жуылады, кептіріліп қуырылады. Мұқият жуылған қара алхоры жартылай дайын болғанша қайнатылады да дәндері алынып тасталып, жіңішкелеп тілінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

...

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫННАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

...

Итмұрын жемістері жуылып, дәнінен тазаланады да, кастрюльге салынып, үстіне су құйылады. Сөйтіп бәсең отқа қойылып, жұмсарғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

...

Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗАҚТАРДЫҢ КЕРЕМЕТ ТАҒАМ - ҚАЗЫ

...

Қазы – жылқы етінің ең шиманды бөлігі. Оны ішекке тығып та, ішекке тықпай да сақтауға болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

20 ҒАСЫРДЫҢ НЕГІЗГІ ӨНЕРТАБЫСТАРЫ

...

20 ғасырдың негізгі өнертабыстары, оларсыз қазіргі адам өмір сүре алмайды

ТОЛЫҒЫРАҚ »