ИТМҰРЫН ҚАЙНАТПАСЫ
Категориясы: Тағам
Итмұрынның кепкен жемістері іріктелінеді. Тазаланып жұылып, ұсақтап тұрайды да үстіне қайнаған су құйылып, ыдыстың қақпағы жабылып, 10-12 сағат бойы тұндырылып қойылады. Содан соң сүзіледі. Тұнбаға қант қосып қыздырылады да желатин салынып, лимон қышқылы қосылады да, қайнатылып, 30-35 градусқа дейін салқындатылады. Қоспа біркелкі көпіршіген масса алынғанша шайқалады.
Дайын болған қайнатпа ыдыстарға құйылып, салқындатылады. Дастарқанға қойылар алдында оның үстіне қандай да болмасын жеміс шырынын құюға болады.
Бұған итмұрынның кептірілген 50 грамм жемісі, 160 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы, 30 грамм желатин және 800 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:18:55 Қаралды-5146
ПЛАСТМАССА ЫДЫРАУЫ МҮМКІН БЕ?
Әдетте пластиктің ыдырауы өте ұзақ уақытты алады - 50-100 жыл.
ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ (II түрі)
Бұл - шайқалып көпіршітілген белокты кейіннен көбік түзгіште қант-сірне шырынымен қосып тағы көпіршітілген, жаңғақ және хош иісті заттар салынған тағам. Өндіріс кезінде қалған кесінділерінің шикізаты үшін өз салмағының 15-20 процентінен аспайтын мөлшерде
БАЛ ЖАҢҒАҚТАР
Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.
ҮСТІРТ ҚОРЫҒЫ
Үстірт қорығы 1984 жылы 12 шілдеде ұйымдастырылды. Үстірт қорығы Маңғыстау өңіріндегі Үстірттің шөлді табиғатын қорғау мақсатында құрылған. Үстірт қорығы көлемі жағынан үлкен шөлді аймақты қамтиды.
ЖЕРГЕ ЕҢ ЖАҚЫН ЖҰЛДЫЗ
Кун жуйесінің орталық денесі, Жерге ең жақын жұлдыз. Ол аса ыстық газдан тұратын, шар тәрізді аспан денесі болып саналады. Бүкілкүн жүйесі массасының 99,866%-і кұнде жинақталған.
ЖЕРДЕГІ ЕҢ ҮЛКЕН ГҮЛ ҚАНДАЙ?
Суматра және Калимантан аралдарында таңғажайып өсімдік өседі - Арнольд раффлезиясы