«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Категориясы: Тағам
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп, осынша қамырдың жарты ай формалы жартылай фабрикаттар жасалады. Содан соң дөңгелек жартылай фабрикатқа жарты ай формалы жартылай фабрикат салынып, 2-3 мейізбен беті әсемделеді.
«Ай» қуырмасын жасауға 4 стакан ұн, стаканның 1/3 бөлігіндей сарымай немесе маргарин, екі жұмыртқа, стаканның 1/3 бөлігіндей құм шекер, шай қасықтың 1/3 бөлігіндей тұз, жарты стакан жузім, бір шымшым ванилин, жарты шай қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 16:45:13 Қаралды-1925
САРЫАРҚА ҚАТПАРЛЫ АЙМАҒЫ
Сарыарқа қатпарлы аймағы - Азиядағы дербес ірі геологиялық құрылымдардың бірі.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛЫП, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН КӨКНӘР
Бұл - қант-бал шырынында қайнатылып, грек жаңғағы немесе фундук қосылған көкнәр дәнінен жасалады. Қиғаш төрт бұрышты формаға келтіріледі.
АЛМА СІЛІКПЕСІ
Қабығы мен дәні тазартылған алма ұзынынан бөлініп, жақсылап қайнатылады. Қайнатылған алмаға қант, лимон қышқылы және бөккен желатин қосылады.
ҚАЙТА ӨРЛЕУ ДӘУІРІ
Рим империясы құлағаннан кейін бірнеше жүз жылдарға созылған орта ғасыр дәуірі орнады. Ол кезде шіркеу тек жеке адамдарға ғана емес, мемлекеттерге де өктемдік етті.
АСҚАБАҚТАН, АЛМАДАН ЖӘНЕ ҚАУЫННАН ЖАСАЛҒАН САЛАТ
Асқабақ ұсақталып туралады да балмен араластырылады.
ЖАМБЫЛ ЖАБАЕВ (1846 -1945)
«XX ғасырдың Гомері» атанған жыр алыбы Жамбыл 1846 жылы Жамбыл тауының етегінде дүниеге келген. Жасында арнайы мектептен білім ала алмаған. Бірақ көңілі зерек, көкірегі ояу дарынды бала білім дариясынан терең сусындап өскен.