ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады. Қазанға салып ерітіліп, аздап қайнатылады да содан соң көпіршіп жатқан балға қоспа салынып, мұқият араластырылады. Аздап салқындағаннан кейін грек жаңғағының үлкендігіндей шар етіп домалақтанады да қант ұлпасына немесе цедраға аунатып алынады. Вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм грек жаңғағы, 160 грамм курага, 150 грамм жүзім, 100 грамм бал, 5 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:39:53 Қаралды-3546
БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ
Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады.
ӨСІМДІККЕ ОРАЛҒАН ЕТ
Қой еті ұсақтап туралып, ұсақ көзді ет тартқышпен тартылады. Оған ұсақтап туралған пияз, зире салынады. Тұздалып, бұрышталады. Жақсылап араластырылады.
ЕСКІ ЗАМАНДА НЕМЕН ТАМАҚТАНДЫ?
Патшалар мен князьдердің дастарханында алтын мен күмістен жасалған бағалы ыдыстар тапшы болған.
LEGO-НЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Балаларға арналған ең танымал құрылыс жиынтығының әкесі даниялық ағаш ұстасы Оле Кирк Кристиансен...
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫП КЕПТІРІЛГЕН ШАБДАЛ
Шабдал тазаланып, үстіңгі жағынан дөңгелектеліп ойып алынады да қабығы мен сүйегі алып тасталады. Шабдал мен ойып алынған кесегі күннің көзіне немесе пешке қойып кептіріледі.
ПИЯЗ - АТЕРОСКЛЕРОЗГЕ ҚАРСЫ
Пияз – көп жылдық, шөп тектес өсімдік, ол тікелей тамырынан өсіп шығады.