ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

Категориясы: Тағам


  Жариялаған   2016-03-11 13:51:59


Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады. Пышақтың ұшымен бірнеше жері тесіледі де пеш температурасын 210-220 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойына пісіріледі. Пісіріп болған соң үш шелпек те қалың етіп жағылған тосаппен немесе повидло мен джемнің бірімен бір-біріне жабыстырылады. Торттың бетіне помада, жан-жағына қалың етіп повидло жағылып, ұсақ қиқымдары үстіне себіледі. Торттың беті жемістермен, цукаттармен, тосаптармен және сілікпемен әсемделеді.

1300 грамдық тортқа 2 стакан ұн, 1 стакан таза джем немесе повидло, алты ас қасық қанттан тұратын помада, 1 стакан жас немесе консервіленген жеміс, 2 стакан құм шекерден істелген сілікпе жұмсалады.