UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет. Массаға қалған белок қосылып, қалақшамен араластырыла отырып, 45 градусқа дейін қыздырылады да салқындатылады. Содан соң ұн қосылып, ақ қағаз төселген жұқа табаға шағын дөңгелек шелпек түрінде сығып шығарылады. Оның шағын, яғни 10 грамдық, сондай-ақ үлкен, яғни, 40-50 грамдық болуы да мүмкін. Температураны 150-170 градусқа жеткізіп, шағындарын 10-15, ал үлкендерін 20-25 минут пісіреді.

Піскен шелпектер төңкеріліп, қағаздары үстіне қаратылады да, қағаз суланып, бөлініп алынады. Шағын шелпектерді екі-екіден повидломен біріктіруге де болады.

Қамырды қағаз үстіне емес, май жағылып, үн себілген жұқа табаға салуға да болады.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:14:43     Қаралды-2242

Мәлімет сізге көмек берді ма

Кактус – мексикандықтардың ең сүйікті жеңсігі

...

Егер үшкір тікендерін алып тастасаңыз кактусты жеуге болады. Оны қуырады, пісіреді, қатырады, шикілей жейді. Тікенді алмұрттардың дәмі керемет. Өсімдікте көп витаминдер мен минералдар бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУ ТУРАЛЫ 15 ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Біз күн сайын сумен әрекеттесеміз: оны ішеміз, онымен тамақ әзірлейміз, жуынамыз, ыдыс жуамыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАҚАТ ЖӘНЕ ТОШАЛА ТҮРЛЕРІН ӨСІРУ, ОЛАРДАН ӨНІМ АЛУ

...

Қарақат (смородина) пен тошала (крыжовник) бұталы өсімдіктер болып есептеледі. Бұлардың атпа тамырлары болмайды. Негізгі түбінен көптеген шыбықтар өседі. Шыбықшалар түпке жақындаған сайын көп болса, соншалықты берік болып өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛЫП, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН КӨКНӘР

...

Бұл - қант-бал шырынында қайнатылып, грек жаңғағы немесе фундук қосылған көкнәр дәнінен жасалады. Қиғаш төрт бұрышты формаға келтіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕРЕН САУЫТ

...

Берен - мата, теріге темір тақташаларды шегелеп, қатарлап бекіте отырып жасалатын сауыт. Үлкен темір тақташалардан жасалып, иілуге онша келмейтіндіктен бұл сауыт кеудеше тәрізді етегі қысқа, жеңсіз етіп жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПАШМАҚ

...

Бұл - әбден қайнатылған карамель массасынан жіп-жіңішке жіп сияқты етіп созылып жасалған, бір-бірінен оңай ажырайтын тағам. Түсі - ақ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »