UF

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

Категориясы: Тағам


Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады (су күн сайын алмастырылады). Содан соң тазартылып жуылып, мол суға салынып пісіріледі. 200 грамм суға қант нормасының үштен төрті салынып, шырын дайындалады да, соған цукат пісіріледі. Дайын болған цукат қайнатылған айвамен араластырылып, үстіне тұздық құйылады да, духовкаға қойып пісіріледі.

Тұздық былай дайындалады: жұмыртқа қантпен араластырылып шайқалады да оған ұн, қаймақ және ванилин қосылып, дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады.

Дастарқанға салқын күйінде қойылады.

Бұған 600 грамм айва, 150 грамм апельсин қабығы, 200 грамм құм шекер, 200 грамм қаймақ, 80 грамм жұмыртқа, 10 грамм ұн және 0,15 грамм ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-09 15:05:26     Қаралды-1820

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖЕЛКЕНДІ ҚАЙЫҚ СПОРТ ТАРИХЫНАН

...

Желкенді кемемен жүзу өнерін дүниежүзіне паш еткен саяхатшылар арасында екі есім ерекше аталады

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУА ӨЛШЕУГЕ БОЛА МА?

...

Әйгілі ғалым Галилео Галилей бұдан 300 жылдай бұрын көпшілікті таң қалдырып... ауаны өлшепті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕЛІКТЕН САТУРННЫҢ АЙНАЛАСЫНДА САҚИНАЛАР БАР?

...

Сатурн планетасының таңғажайып сақиналары бар

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАЙЫҚ ӨҢІРІ

...

Еліміздің солтүстік-батысындағы екі өзен аралығын алып жатқан аймақты қазақтар ежелден Еділ-Жайық өлкесі деп атап келген. Мұнда Жайық өзенінің орта ағысынан бастап Каспий теңізіне құяр сағасына дейінгі телімі ел аумағында ағады. Жайық өзенінің ел аумағынд

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҮЛДІРГЕН ТҮРЛЕРІН ЕГУ ЖӘНЕ ОЛАРДАН ӨНІМ АЛУ

...

Бүлдірген өзінің тегі жағынан алғанда орманда шығатын өсімдік, қар қалың жауатын, жазда оншалықты ыстық болмайтын, ылғалды салқын ауалы аймақтарда өседі. Бүлдірген шөп пен ағаштың аралық формасындағы жартылай жатық бағытта, әрдайым көк қалпында болатын кө

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮН ҚАЙДА ҚОНЫП ШЫҒАДЫ?

...

Аспандағы Күн ертеден қара кешке дейін жер бетіне сәулесін шашады, жылуын төгеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »