ЖАС ӨРІКТЕН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Категориясы: Тағам
Өрік мұқият жуылады. Сүйектерінен арылтылып, үстіне аздаған су қосып, үккішпен үгіледі. Өрік пюресіне құм шекер және шикі жұмыртқаның ақ уызы салынып, шайқалады. Өрік қайнатпасына желатин ерітіледі. Лимон қышқылы қосылады да ол сыздықтатылып өрік пюресінің үстіне құйылып араластырылады. Қайнатпаны құю үстінде де пюрені араластыру тоқтатылмайды. Дайын ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл тағамға 650 грамм өрік, 200 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ағы, 1 грамм лимон қышқылы, 20 грамм желатин және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:47:51 Қаралды-2596
ПЛАСТМАССА ЫДЫРАУЫ МҮМКІН БЕ?
Әдетте пластиктің ыдырауы өте ұзақ уақытты алады - 50-100 жыл.
ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ
«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.
АЛМАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ
Піскен алмалар жуылып, шағын бөліктерге бөлінеді, кастрюльге салынып, үстіне аздап су құйылады да үздіксіз араластырыла отырып, қайнатылады.
ПАЗЛДАРДЫ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Алғашқы басқатырғышты 1763 жылы ағылшын картографы және гравюрашысы Джон Спилсбери ағаштан ойып жасаған.
ҚАЙМАҚ КЕМЕСЕ КІЛЕГЕЙ ҚҰЙЫЛЫП, ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ
Мұқият жуылған қара алхорының үстіне су құйылып, қайнағанша қыздырылады да содан соң 1,0-1,5 сағат бөктіріп қойылады. Бұдан кейін қара алхорының сүйектері алынады.