АЛХОРЫ САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі. Елекпен еленіп, қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы қосылады. Қалған сығындының үстіне алхорыны қайнатқаннан қалған суйық құйылып, 5-7 минут бойы қайнатылады да, сүзіліп, сол сұйыққа бөктірілген желатин салып ерітіледі. Алхоры пюресі әбден араластырылып, үстіне желатин ерітілген ерітінді қосылады. Қайнатпа сыздықтатып құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 650 грамм алхоры, 20 грамм желатин, 200 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:41:47 Қаралды-2096
ДЕНЕҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...
Үйге таза ауа молынан кірсін, күннің сәулесі (шуағы) кіріп тұрсын. Сау болу үшін таза ауа, күннің шуағы өте керек екенін ұмытпа.
ҰЛЫ ФИЛОСОФ ПИФАГОР
Атақты ежелгі грек философы және математигі Самос Пифагор туралы қысқа қызықты деректер жиналған.
АЙЫЛЖАПЫРАҚ СҮЙСІН ЖӘНЕ ТЕЛПЕК СҮЙСІН
Бұл – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы қуыс, жапырақтары көп.
ІНЖІР ОЙЛАСЫ
Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.