АЙВА САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Жуылған айва 2-4 бөлікке бөлініп, табаға немесе жұқа табаға салынады. Үстіне аздап су құйылып пісіріледі де үккішпен үгіледі. Қалған сығындыға су құйылып, 8-10 минут бойы қайнатылады да, содан соң сүзіледі. Қайнатпаға бөктірілген желатин салынып ерітіледі. Айва пюресіне қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы салынып, араластырылып шайқалады. Көпіршіп бола бергенде үстіне біртіндеп желатин ерітілген қайнатпа қосылып, көпіршігенше шайқалып араластырылады. Дайын тағам ыдыстарға құйылып салқындатылады.
Мұны дайындауға 750 грамм айва, 150 грамм құм шекер, жұмыртқаның 80 грамм ақ уызы, 25 грамм желатин және 160 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:31:47 Қаралды-1670
ӘЛЕМНІҢ 9 ТАҢҒАЛАРЛЫҚ АҒАШТАР
Өсімдіктердің мыңдаған түрлері жер шарының түкпір-түкпірінде өсетін ғаламат ағаштар, оның ішінде 9 түрлері төменде келтірілген.
ШЕКЕР-ШҮРЕК
Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).
АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.
ПЛАСТМАССА ЫДЫРАУЫ МҮМКІН БЕ?
Әдетте пластиктің ыдырауы өте ұзақ уақытты алады - 50-100 жыл.
МИНЕРАЛДЫ СУ: ТЕРІГЕ ПАЙДАСЫ
Сіз минералды судың сұлулық пен жас тері үшін күресте бірегей құрал екенін білесіз бе?
КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ
Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.