UF

Неге қаламның қақпақшасы осылай болуы тиіс?

Категориясы: Технологии


 

Шарлы қаламды барлығы біледі. Бірақ, қаламның қақпақшасы неге осылай болатынын ешкім ойламаған.

1991 жылы BIC компаниясы әлемді шешімді дизайнмен таныстырды, оны көпшілік байқамады: қақпақшаның төбесінде  Cristal Pen атақты қалам моделінде шағын тесік пайда болған.

Көбісі оған аса назара аудармаған. Сонымен қатар бұл шешім көптеген балалардың өмірін сақтап қалады. 100ден астам баланың өмірін, егер нақтырақ айтатын болсақ. Және шамалы ғана ересектердің. Жыл сайын.

Кішкентай балалар жолындағы барлық кез-келген заттың дәмін көргенді ұнатады. Әсіресе, аузына барлығын сала салатын ұсақ заттар. Ал ересектер мұқият ойланып отырғанда немесе жүйкесі шаршап отырғанда қақпақшаны тістеуді ұнатады. Қақпақша өте тез кеңірдекте қалуы және демалуды тоқтатуы мүмкін. Қақпақшадағы тесік адамға жедел жәрдем келгенше қажетті оттекті алуына көмектеседі.

Шешімді барлық ірі қалам брендтері іс жүзінде қолдады, ал Британ стандарттар институты олардың өнімі және оны қолданылуы бойынша өзінің ұсынымдарына түзетулер енгізді.

«Жақсы дизайн бірден көрінеді. Өте керемет дизайн көрінбейді». Осындай жағдайларда осы цитата өте өзекті. Айтпақшы, чупа-чупстегі таяқшада сол үшін де тесік бар. 

  Жарияланған-2015-10-21 12:03:21     Қаралды-2036

Мәлімет сізге көмек берді ма

ШАҚЫЛДАҚ

...

Сүт, жұмыртқа, май, ұн, құм шекер араластырылып, тұз салынады да тұщы қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕМПЕРА ДЕГЕН НЕ?

...

Бұл сөз бояудың атын да, сол бояумен салынған шығарманы да бірдей білдіреді. Темпера дайындалу әдісіне байланысты үш түрге бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАЛБАҒАР МЕҢДІҚҰЛОВ

...

Малбағар Меңдіқұлов (1909-1986) - қазақ халқынан шыққан тұңғыш архитектура профессоры, Қазақстанның еңбек сіңірген сәулетшісі, Алматы қаласының тұңғыш бас архитекторы. Ол Орынборда дүниеге келген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ

...

Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕТ МҮШЕЛЕРІНІҢ НЕГІЗГІ ҚАЗАҚША АТАУЛАРЫ

...

Мал етін мүшелеуді біреу біліп, біреу біле бермейді. Сол жөнінде әңгіме болғанда этнограф С. Қасиманов былай деген еді:

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ЧУРЧХЕЛАСЫ

...

Бұл - аршылған грек жаңғағынан жасалып, жеміс-мармелад қабатымен қапталатын тағам. Түтікшелердің диаметрі 35-40 мм, ұзындығы – 250-260 мм.

ТОЛЫҒЫРАҚ »