МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

Категориясы: Тағам


  Жариялаған   2016-03-04 13:29:54


Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады. Сонда оның көлемі ұлғаяды. Содан соң қамырдан жуандығы мен ұзындығы бірдей 9 «жіпше» жасалып, олар өріледі. Өру үшін біреуіне төртеуі, екіншісіне үшеуі, соңғысына екеуі пайдаланылады. Содан кейін әуелі төрт «қамыр жіптен» өрілген өрме салынып, үстіне жұмыртқаның сары уызы жағылады. Оның үстіне үш «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынып, тағы да жұмыртқаның сары уызы жағылады да, ең соңында екі «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынады. Бабына келуі үшін тағам жылы жерге қойылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, үстіне қант себіледі. Сөйтіп духовкаға қойылады.

Бұл тағамды жасауға 500 грамм ұн, 250 грамм сүт, 140 грамм мейіз, 120 грамм май, 100 грамм қант, 20 грамм ашытқы, үш жұмыртқаның сары уызы, татымына қарай тұз жұмсалады.