СҮЗБЕ МАССАСЫ
Категориясы: Тағам
Сүзбе жақсылап араластырылып, үккішпен үгітіледі де қаймақ, қант қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Содан соң формаға аударылып суытылады. Массаға ванилин, цукат, жүзім (мейіз, курага) қосуға болады.
Сүзбе массасын жасауға 100 грамм майсыз сүзбе, 1 ас қасық қант, 1 ас қасық қаймақ, 5 грамм цукат немесе жүзім (мейіз, курага), ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 10:44:50 Қаралды-3373
ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.
МЕЙІЗ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Жұмыртқаға қант қосып шайқалып, қаймақ, сарымай, тұз салынады. Ұн крахмалмен және содамен араластырылып, әлгі шайқалған массамен қосылады.
НАПАЛМ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?
Напалм - тұтанғыш-отатқыш қоспа ретінде қолданылатын жаңғыш зат. Напалм біршама тұтқыр және әр түрлі заттың бетіне жақсы жабысады. Тұтанғыш қоспаның негізі бензиннен, керосиннен және басқа да мұнай өнімдерінен тұрады.
СУҒА ЖҮЗУ СПОРТ ТАРИХЫНАН
Суда жүзіп жүрген адамдарды бейнелейтін сурет осыдан 25 ғасыр бұрын салынған, ол Ливия шөлінен табылған.