ХАЛВАЙТАР
Категориясы: Тағам
Ұннан жасалған сүйық алуа осылай деп аталады.
Қалың кастрюльге салып қойдың майын ерітіп, үстіне жайлап үн салып, араластыра отырып, қоңыр тартқанша құырады. Қант шырыны құйылып, араластырылады. Дайын болған алуа тарелкаларға құйылып салқындатылады, содан соң кесіледі. Алуаға жаңғақ, бадам, ванилин, пісте қосуға болады.
1 килограмм халвайтар жасауға төрт бөлік (2 стакан) бидай ұны, 2 стакан құм шекер, 2 стакан су, қойдың 100 грамм майы, 100 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 19:24:35 Қаралды-1686
КӨКБҰТА
Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.
МИНЕРАЛДАР
Минералдар Жер бетіндегі немесе жердің қойнауындағы әр түрлі геологиялық процестерге байланысты пайда болады және олар тау жыныстарын, кентастар мен метеориттерді, т.б. кұрайды. Минералдар, негізінен, қатты болып келеді.
МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КЕКСІ
Ұн еленіп, ысқыштан өткізілген грек жаңғағымен және жүзіммен араластырылады. Белок әбден көпіршігенше шайқалып, аз-аздан қант ұлпасы қосылады.
КЕСУ ҚАРУЫ
Кесу қаруының ертеде қолданылған екі жүзді, түзу келген түрі - «семсер». Ал сыртына қарай иіліп, кайқы келген бір жүзді кару «кылыш» деп аталады. Қылыштың өте қайқы болып келетін «наркескен», ұшы екіге айырылатын «зұлпықар», шапқанда ауыр болу үшін басы ү
ЛИМОН ДОМАЛАҚТАРЫ
Ет тартатын машинкадан қуырма мен тазартылған жаңғақ жеке-жеке өткізіледі. Ет тартатын машина табылмаса оқтаумен ұнтақтауға да болады.
МЕЙІЗ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Жұмыртқаға қант қосып шайқалып, қаймақ, сарымай, тұз салынады. Ұн крахмалмен және содамен араластырылып, әлгі шайқалған массамен қосылады.