ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады.
Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
Бір килограмм жаңғақ нугасын жасауға 430,1 грамм құм шекер, 293,1 грамм сірне, 260,1 грамм қуырылған лещина жаңғағының дәні (бұл 273,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 45,0 грамм ара балы, 35,0 грамм жұмыртқаның ақ уызы, 48,0 - жоғары сортты ұн, 3,0 грамм ванилин эссенциясы қажет.
Жаңғақ нугасы сопақша, тік: бұрышты немесе төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 6-8 процент.
Жарияланған-2016-03-01 12:01:59 Қаралды-1953
СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА
Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады.
ЖҰМБАҚТЫ БЕНГАЛИЯ
Бенгал (хинди тілінде Бангал, бенгал тілінде - Бангла) - Үндістандағы Ганг өзенінің төменгі бойымен Ганг және Брахмапутра атырауында орналасқан тарихи аймақ.
СУХУМИ ПАХЛАВАСЫ
Ашытқы қосылған, ішіне бадам және алма салынып, қабатталған қант-бал шырыны сіңірілген тағам осылай деп аталады.
МЕЙІЗ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Жұмыртқаға қант қосып шайқалып, қаймақ, сарымай, тұз салынады. Ұн крахмалмен және содамен араластырылып, әлгі шайқалған массамен қосылады.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПРОПОРЦИЯ
Бұл латынның «proportio» - «үйлесім», «сәйкестік» деген сөзінен шыққан. Ол қандай да зат болмасын оның жеке-жеке бөліктерінің арасындағы белгілі бір сәйкестікті білдіреді.
СУ АСТЫНДАҒЫ ЯДРОЛЫҚ ЖАРЫЛЬІС
Cу астындағы ядролық жарылыс - бұл су бетінде немесе жарқыл шығару аймағы су бетіне жететін биіктікте болатын ядролық жарылыс.