ҚАНТ ЧУРЧХЕЛАСЫ
Категориясы: Тағам
Қант сірне мен агарға қосылып, ылғалдылығы 20 процентке жеткенше қайнатылады да сілікпе массасы дайындалады. Оған жүгері крахмалы қосылады. Ром эссенциясы мен ванилин қосылып, хош иіс береді. Жіпке тізілген жаңғақтың жарты дәні сілікпеге екі рет малынады. Әр малған сайын 1,5-2,0 сағат кептіріледі. Бұл чурчхеланың да мөлшері жоғарыда келтірілгендей.
Бір килограмм чурчхела жасауға 488,3 грамм қант, 176,0 грамм сірне, 7,9 грамм агар, 79,2 грамм жүгері крахмалы, 176 грамм грек жаңғағы, 1,3 грамм ром эссенциясы, 0,22 грамм ванилин және 44 грамм жоғары сортты ұн жұмсалады. Ылғалдылығы - 14,1 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы - 4 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - 20 күн.
Жарияланған-2016-02-29 17:02:31 Қаралды-2084
ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ
«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.
ШИ БАУЫРСАҚ
Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып
ЕСТУ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Есту қабілетінің арқасында біз айналамыздағы әлем туралы орасан зор ақпарат аламыз.
СУЛАРДЫҢ КЛАССИФИКАЦИЯСЫ
Әртүрлі агрегаттық күйдегі су бізді барлық жерде қоршап алады, тіпті біз оны әрдайым байқамаймыз.
ТЕМІРДІ ҚАЙДАН АЛАДЫ?
Жер-жаһанда темір ұшан-теңіз: ол - сар шағыл құм арасынан, қызғылт-құба топырақ ішінен, қоңыр тас - кремнийден табылады. Керек десең су құрамында да бар.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАЛИТРА
Әр суретші дүниені өзінше көріп, өзінше бейнелейді. Әрқайсысы әр түрлі бояу үйлесімін ұнатады.